20 Ocak 2009 Salı

Kepeğe Son

Kepekten kurtulmak o kadar da zor değil. Doğal yöntemleri denediniz mi?
Isırganotu Losyonu: Yarım litre taze kaynatılmış su içine, 5 poşet ısırgan otu çayını ilave edin. Kabın ağzını kapatın ve 5-10 dakika demlendirip, soğutun. Elde ettiğiniz bu solüsyonu saçlarınızı yıkayıp duruladıktan sonra durulama suyu olarak kullanın. Saç diplerine yapacağınız masaj, zaman içinde saç kaybını önler, saçları güçlendirir ve kepek oluşumuna engel olur. Ayrıca bu karışımı tonik olarak kullandığınızda cildiniz de sıkılaşır.
Başka bir tarif: 2 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış hindiba çiçeği (sarı saçlara), veya bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış ısırganotu yaprağı (kumraldan esmere kadar) ekleyin ve soğuyana kadar demlenmeye bırakın. Sonra süzün ve saçlarınızı durularken, kafa derisine de hafif masaj yapın.

Isırganotu, kafa derisi kaşıntısına da iyi gelmektedir. Yarım litre elma sirkesini, kaynama derecesine kadar ısıtın (ama kaynatmayın) ve içine 1 avuç dolusu ısırganotu yaprağı ekleyin. 15 dakika demlendikten sonra süzün, saçlarınızı bu suyla durulayın ve kafa derisine masaj yapın.