29 Kasım 2010 Pazartesi

Kudret Narı Aldım, Bakalım İyi Gelecek mi?

Yıllardır çektiğim gastrit ve reflü yüzünden birçok ilaç kullandım ve kullanıyorum, ama hepsi bir yere kadar. Geçenlerde yine kötü bir safra atağı yaşadım, günlerce yatağa yapıştım. Ne yapayım, nasıl iyileşeceğim ben, diye düşünürken aklıma geldi, kudret narı.
Kudret narı, özellikle mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geliyor diye duyarım hep, hiç denememiştim ama. Denemeye karar verdim. Eminönü'ne gittim, Mısır Çarşısı'nın yanından giriyorsunuz, Çiçek Pazarı'nın tam başında satılıyor kudret narları. Yaşlı güler yüzlü bir amcadan aldım bir kavanoz kudret narı. Zeytinyağının içindekiler 15 lira, balın içindeki 30 liraymış. Zeytinyağının içindekinden aldım ben. Her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı yutuluyor.Tadı çok güzel değil zeytinyağıyla, belki ballı olan daha iyidir. Ama olsun, şifa versin de, tadına katlanılır. Üç gündür kullanıyorum, aç karnına bir kaşık yutuyorum. Şifa olur inşallah.
Mısır Çarşısı'na gitmişken Zencefil, taze kök zencefil ve Yaban Mersini de aldım. Zencefil tam bir şifa kaynağı. Boğaz enfeksiyonları ve ağrıları ve daha bir sürü şeye iyi geliyor.
Yaban mersini de diyabet ve kolesterolü dengelemede çok faydalıymış, babam için aldım.
Neyse böyle işte... Sadece ilaçlar değil, doğal şifalardan da medet ummak lazım bence.
İyileşmeyi dört gözle bekliyorum, inşallah iyi gelir kudret narı...