12 Kasım 2009 Perşembe

Yanlış Çanta Kullanımı Sizi Hasta Edebilir

Vazgeçilmezimiz çantalar, yanlış kullanıldığında, yanlış taşındığında hasta edebiliyor.
Son yıllarda kadınların sıkça tercih ettiği büyük çantalar, vücudun belli bölgelerine fazla yük bindirdiği için özellikle boyun, omuz ve sırt problemlerine yol açabiliyor.
Uzmanlar, çantanın uzun süre aynı omuzda taşınmaması, olabildiğince elde taşınan çantaların tercih edilmesi ve çantanın ağırlığının vücut ağırlığının yüzde 10’unu geçmemesi gerektiği uyarısında bulundu.
Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Dalkılınç, yaptığı açıklamada, özellikle bayanların çok sık kullandığı çantaların doğru seçilmesi gerektiğini, kullanım hatalarının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.
Tercih edilen çantanın büyüklüğü ve ağırlığına göre kullanım şeklinin de değişmesi gerektiğine dikkati çeken Dalkılınç, "Modayı takip etmek adına yapılan yanlış tercihler, vücudun çeşitli bölgelerinde ağrıya yol açabiliyor. Yapılan çalışmalar, özellikle büyük çantaların hatalı kullanımı nedeniyle boyun, omuz ve sırt problemlerinin görülme sıklığının arttığını göstermektedir" dedi.
Dalkılınç, son yıllarda moda olan büyük çantaların hacmi dolayısıyla daha fazla eşya taşınabildiği için ağırlığının da arttığını, bunun da vücudun özellikle belli noktalarına binen yükü artırdığını söyledi.

11 Kasım 2009 Çarşamba

Başka Dilde Aşk


Baska Dilde Aşk, şimdi de 14-22 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Bursa İpekyol Film Festivali'nde yarışacak.
Yönetmenliğini İlksen Başarır'ın yaptığı, "Başka Dilde Aşk", Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne seçilen 16 filmden biri oldu.
Kanada Film Festivali'nde finale kalan senaryoyu Mert Fırat ve İlksen Başarır birlikte yazdı. İşitme engelli bir adamla çağrı merkezinde çalışan bir kızın aşkının anlatıldığı film 18 Aralık'ta vizyona girecek.

10 Kasım 2009 Salı

Bugün 10 Kasım

Ruhun şad olsun, nur içinde yat sevgili Ata'm!..
Bizi, senin çizdiğin yoldan ayırmaya ve emanetini elimizden almaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Bugün 1o Kasım, Ata'mızın bedenen aramızdan ayrılışının 71.yıldönümü.
Onun ilkelerine bağlılığımız ve emanetine sadakatimiz, dünya durdukça devam edecektir...

9 Kasım 2009 Pazartesi

Manga'nın Başarısı!..


Berlin'de dağıtılan MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde, rock grubumuz Manga bizleri sevindirdi...

Törende, ''Avrupa'nın En İyi Sanatçısı Ödülü''nü Türk rock müzik grubu Manga aldı.
Avrupanın en önemli müzik ödüllerinden biri olan MTV Müzik Ödülleri'ndeki bu başarı, ülkemizde büyük sevinçle karşılandı. Bu başarıdan sonra Manga'ya, Eurovision'da ülkemizi temsil etmesi için teklif götürülebileceği dile getirilmeye başlandı...