27 Aralık 2008 Cumartesi

Erkeklere Burçlarına Göre Davranın

KOÇ ERKEĞİ: Ona hazır lokma olmayın, uğraştırın, peşinizden koşturun. Her zaman seksi görünün. Ne dediğinizi bilin lider ruhlu davranın. Onunla başedebilecek kadını sever.
BOĞA ERKEĞİ: Akıllı, bakımlı, hanımefendi olun, hafif seksapele hayır demeyecektir. Bırakın sanatsal konuşmalarını rahatça yapabilsin sizde ilgi alanlarını biraz araştırın.
İKİZLER ERKEĞİ: Seksi, spor, bakımsız,bakımlı ama mutlaka akıllı kadını sever.Eğlenceli olmaya hızlı hareket etmeye dikkat edin. Yoksa siz start alana kadar o çoktan tatile çıkmıştır.
YENGEÇ ERKEĞİ: Akıllı, zarif, duygusal, sevgi dolu, şefkatli, heryerde destek olan alttan alan kadını sever. İnatçı, sabırsız ve maymun iştahlı iseniz aşkınız çok sürmez uzak durun.
ASLAN ERKEĞİ: Gösterişli, bakımlı, trendy, abartılı, karizmatik yanında gururla taşıyabileceği, havasını atabileceği kadınları sever. Hemen alışverişe çıkın ve kuaförünüze uğrayın.
BAŞAK ERKEĞİ: Bakımlı, hanımefendi, sıcak, düz, abartısız kadınları sever. İddialı, iddiacı ve inatçı iseniz meydan savaşına hazır olun ve bilin ki ufukta zafer görünmüyor.
TERAZİ ERKEĞİ: Güzel, estetik, bakımlı, akıllı, entellektüel, sevgi dolu, sevgisini gösteren kadın ideal kadını. Sporcu, Sorbonne mezunu iseniz ve Afrodit'e benziyorsanız durmayın harekete geçin.
AKREP ERKEĞİ: Seksi, ateşli, itaate hazır, vefalı, özverili, bilgili mitolojik kadın tipi ilgisini çeker. Çok para harcayan, abartılı bir kadınsanız geçireceğiniz iki günün keyfini çıkarın çünkü çok uzun sürmeyecek.
YAY ERKEĞİ: Onu eğlendirin, güldürün, gezdirin, aklını meşgul edin, şaka yapın. Asla yalan söylemeyin, asla oyun oynamayın. Sadace iki tüyo, dürüst ve eğlenceli kadını sever.
OĞLAK ERKEĞİ: Vefalı, bilgili, illede özverili mutlaka özverili, duyarlı, şevkatli, dürüst, planlı dayanıklı kadını sever. Zordur ama Oğlak a değer.
KOVA ERKEĞİ: Uçuk, akıllı, entellektüel, trendy hatta tuhaf, merak uyandıran, hümanist, dünyadaki gelişmelere duyarlı, eğlenceli, teknolojiye yatkınsanız, tamam, Kova'yı kaptınız.
BALIK ERKEĞİ: Güzel, bakımlı, estetik, gözleri parlayan, şevkatli, sevgisini vermeye hazır, trendy, kültürlü kadın ideal kadınıdır. Onu her zaman kollayacak, destek olacaksanız, o da sizinle olacak.

Burçlara Göre Yeme Alışkanlıkları

Balık Burcunun Yemek Zevki: Balık burcunda doğanlar için yemeğin lezzeti kadar sunumu da önemlidir. 2008 yılında diyet yapmaya niyetiniz varsa, katı bir programı tercih etmeyin. Yüksek proteinli, düşük yağ ve şeker içeren bir diyet uyguladığınız zaman kendinizi çok daha iyi hissedersiniz. Ancak yine de bir uzmana danışmayı ihmal etmeyin.Bu burcun besin programında zengin demir içeren karaciğer, yağsız kuzu eti, yumurta sarısı, midye, ıspanak, soğan, arpa, marul, buğday ekmeği, kuru fasülye, kuşkonmaz, elme, üzüm, portakal, şeftali, hurma, kuru erik ve üzüm sıklıkla yer alır… Limon ise bu burcun olmazsa olmazı…
Kova Burcunun Yemek Zevki: Hayatın her alanında olduğu gibi Kova burcunda doğanlar mutfak söz konusu olduğunda da yenilikçi bir yemek tarzını benimser ve mutlaka oldukça pratik hareket eder.Vücudunuzun bolca C vitaminine ihtiyacı var, dolayısıyla taze meyveleri 2008 yılında her zamankinden daha fazla tüketmelisiniz. bu yıl genel alışkanlıklarınız dışında farklı besin alışkanlıklarına yönelim gösterebilirsiniz, bu durum sizi şaşırtmasın. Yapmanız gereken sadece vücudunuzun istekleri doğrultusunda hareket etmek…
Oğlak Burcunun Yemek Zevki: Oğlak burçları 2008 yılında öğün atlamamaya özen göstermeli… Vücudunuzun vitamin ve minerallerden oluşan geniş bir besin karışımına ihtiyacı var ve öğün atlamak sizede sıkıntı yaratır. Lahana, kereviz, yağsız etler, limon, portakal, inek sütü, her türlü peynir, yumurta, balık, buğday, mısır ve defne yaprağı ve incir Oğlaklar’ın öğünlerde tüketmeye özen gösterdiği besinlerden…
Yay Burcunun Yemek Zevki: Yerinde duramayan ve hareketsiz durmaktan nefret eden Yay burçları yedikleri yemekleri yakmakta hiç zorluk çekmezler. 2008 yılında gribal enfeksiyonlara karşı dikkatli olmalısınız, ancak endişelenmeyin pozitif enerjinizle hastalıklardan kolayca sıyrılır ve iyi görünümünüze hızlı bir şekilde kavuşabilirsiniz, tabii bu enerjiyi dengeli ve sağlıklı besinlerle destekleyerek…Yay burcunda doğanlar çiğ sebze, yeşil biber, patates, incir, kuru erik, çilek , elma ve armutu tüketmekten büyük zevk duyarlar. özellikle enginar ve fesleğenden vazgeçemezler!
Akrep Burcunun Yemek Zevki: Mükemmeliyetçi tavrınız yemek konusunda da o kadar ön planda ki, eğer yemeğiniz istediğiniz sunum ve lezzette değilse, aç kalmayı bile göze alabilirsiniz. 2008 yılında ağır akşam yemeklerinden kaçınmanızı öneriyoruz. Öğün atlamayın.2008 yılında doğru beslenme Akrep burcunda doğanların gerginliğini alıp götürecek.Tahıllardan yapımış ekmekler, balık ve deniz ürünleri, mantar, yeşil salata, soğan, sarımsak, kırmızı turp, taze meyve ve sebzeler içeren bir beslenme anlayışı tam Akrep burçlarına göre…
Terazi Burcunun Yemek Zevki: Dengeyi temsil eden Terazi burcu hayatın her alanında olduğu gibi yemek konusunda da oldukça dengeli… Bu içgüdü sayesinde ne zaman kilo almaya başladığınızı hissetseniz, hiç düşünmeden frene basabilme kapasitesine sahipsiniz. 2008 yılında da aynı dengeli tutumu devam ettirmeye özen gösterin. Bu arada Terazi burçları romantik akşam yemeklerine bayılır, aklınızda bulunsun…Bezelye, mısır, havuç, ıspanak, buğday, yulaf unu, elma, çilek ve yaban mersini gibi kırmızı meyveler, peynir, badem ve kuru üzüm Terazi burcunda doğanların mutfağından eksik etmedikleri besinler.
Başak Burcunun Yemek Zevki: Başak burcu her ne kadar yemek alışkanlıklarını akılcı ve dengeli bir çizgide tutmayı prensip edinse de, söz konusu çikolata olduğunda akan sular duruyor. Ancak 2008 yılında şekerleme ve çikolata tüketimini azaltmalısınız. Sağlığınız açısından bu yıl daha kontrollü davranmanız gerekiyor.Buğday, çavdar, yağsız kuzu eti, peynir, zeytin, portakal, limon, kavun, elma, armut, domates Başak burcunun sık tükettiği besinler arasında… Başak burcunun yönetici gezegeni olan Mekür tarafından korunan otlar ve bitkiler; özellikle fesleğen yemeklere lezzet katmak için bu burcun en çok tercih ettiği ot…Aslan Burcunun Yemek Zevki: Aslan burcu için yemek yemek gerçek bir keyif… 2008 yılında da güzel lokantalar, nefis yemekler bu burç için gündemde olacak. Vücudunuza önem verdiğiniz için diyet yapmakta son derece başarılısınız. Üstelik iradeniz de oldukça kuvvetli…Bu burcun yemek listesine gelince; deniz mahsulleri, et, tavuk, çiğ yumurta sarısı, kereviz, elma, incir, şeftali, sarmısak, limon, ve badem ilk sıraları paylaşıyor.Aslan burcunu etkisi altına alan aromatik baharat ise safran… Safranın tatlandırdığı yemekler mönülerin vazgeçilmezi.
Yengeç Burcunun Yemek Zevki: Yengeç burcunun duygusal yapısı beslenme alışkanlıklarınıda etkiliyor. Üzüldükçe böreklere, keklere, dondurma ve şekerlemelere saldırıyorsunuz;ancak 2008 yılında bu alışkanlığınızdan vazgeçip beslenmenize daha çok dikkat etmelisiniz. Midenizin çok hassas olduğunu unutmayın.Yengeç burcunda doğanlar süt, bolca peynir, yoğurt, kıvırcık lahana, domates, salata ve marul, bol miktarda taze sebzeyi sofralarından eksik etmezler. Adaçayı ve ceviz Yengeçleri’in cilt mide sağlığı açısından oldukça faydalı…
İkizler Burcunun Yemek Zevki: İkizler burcuna 2008 yılında az, ama sık yemeyi prensip haline getirmelerini tavsiye ediyoruz. Burcunuzun genel özelliği olan acelecilik yemek alışkanlıklarınızı da etkiliyor.Yemek yerken acele etmemeye ve besinleri iyice çiğneyerek tüketmeye özen gösterin.Tavuk, balık, tereyağı, köy peyniri, havuç, portakal, greyfurt, şeftali, erik, üzüm suyu, üzüm, fesleğen ve maydanoz tek başına veya öğünlerin içinde, İkizler burcunda doğanlar tarafından sık tüketilen besinlerden… İkizler, şifalı bitkilerden yaptıkları çayların huzurlu bir hayat için önemini bilerek, bu çayları çok tüketir.
Boğa Burcunun Yemek Zevki: Yemek için doğan bir burç olan Boğalar 2008 yılında da kilolarına çok dikkat etmeli… 2008 yılı diyetinizi düşük nişasta , yağ ve şeker içeren besinler üzerine kurmanızı tavsiye ederiz. Kendinizi iyi hissetmek için bolca suya ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Doğal iyot içeren besinler, yumurta, karaciğer, buğday, ıspanak, nane ve pancar, taze meyve ve yeşil salata Boğa burcunda doğanların besin listesindeki tercihleri arasında…Su bakımından oldukça zengin bir sebze olan pırasa, kilo problemi ile savaşırken Boğa burcunda doğanlara yardımcı olacak en önemli besinlerden…
Koç Burcunun Yemek Zevki: Zodyak kuşağının ilk burcu olan Koç burcunda doğanlar abur cubur yemeğe son derece meraklı… Ancak en belirgin özelliği aklına koyduğunu yapmak olan Koç burçları 2008 yılında abur cuburdan vazgeçip sağlıklı beslenmeye ağırlık vermeli… Bu arada dolaşım sisteminizin dengeli akışını sağlamak için, günde 8 bardak su içmeyi unutmayın.Yönetici gezegeni Pluton ve Mars olan Koç burcunda doğanlar bu gezegenlerin hakim olduğu dönemde yetişmiş otlar ve sebzelerle beslenmeyi severler. Domates, patates, soğan, kuru fasülye, mercimek, karnıbahar, marul, yeşil salata, ıspanak, turp, pirinç, zeytin, elma, bal kabağı, kestane, ceviz gibi besinler Koç burcunda doğanların haftalık beslenme programına dahil ettikleri besinlerdir…

25 Aralık 2008 Perşembe

Faydalı Bir Tarif

Prof.Dr. Ahmet Maranki'nin tavsiye ettiği doğal antibiyotik tarifi :
Malzemeler:
1 baş sarımsak
Yarım limon
Yarım litre su
Cam kavanoz
alüminyum folyo
Hazırlanışı: 500 CC (yarım litre) kaynatılmış soğumuş suyu cam bir kavanoza koyduktan sonra içine kabukları soyulmuş bir baş sarımsak, yarım limonu kabuğuyla dilim dilim doğrayıp atın.
Kapağını kapattıktan sonra (aluminyum folyoyla sararak ışık almasını engelleyebilirsiniz) karanlık bir ortamda 4 gün bekletin. Dört gün beklettikten sonra içinden posasını alın.
Her kışa girerken bir kaç defa bu doğal antibiyotiği tekrarlarsanız bağışıklık sisteminiz güçlü olur.
Kullanımı: Her yemekten 15 dakika önce aç karnına bir yemek kaşığı içebilirsiniz.
Dışarıdan gelen mikrop ve virüslere karşı etkilidir.Hiç bir yan etkisi de yoktur. Limonu hayatınızdan çıkartmayın.
Tarif bir kişiliktir. Daha fazla su ve ölçüyle de yapabilirsiniz.

Tabii bu tür tarifleri, bir doktora danıştıktan sonra kullanmak gerekir. Bunu unutmamalıyız.

23 Aralık 2008 Salı

Şifalı Papatya Çayı


Yorgun ve sinirli misiniz ya da mideniz mi ağrıyor, gaz sancısı mı çekiyorsunuz? Bir tatlı kaşığı papatyayı, kaynatmadan bir bardak sıcak suda haşlayıp içine de bir çay kaşığı veya tatlı kaşığı bal atıp biraz ılıtıp içerseniz, çok iyi gelecektir...
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kullanmaya başladım, çok memnun kaldım (Teşekkürler Belginciğim).
Kuru papatya ile uğraşamam, hazır poşet çay kullanırım diyorsanız, o da olur. Ama kuru papatyadan yapacağım çayın daha faydalı olacağını düşündüğüm için, ben poşet papatya çayını pek tercih etmiyorum.

Burçlara Göre Hediye Seçimi

Yeni yıla çok az kaldı, kime ne hediye alacağım telaşı yaşamaya başladıysanız, bu yazıyı okumanızda fayda var bence.

Hangi burç için hangi tür hediyeler uygundur?
KOÇ
Zodyak'ın ilk burcu olan coşkulu, sabırsız Koç’un biraz abartılı zevkleri vardır. Onlara daha sonra kullanılacak değil de hemen kullanabilecekleri bir armağan seçmelisin. Kırmızı, sarı gibi canlı renkli bir kazak, bluz, atkı, sıradan olmayan bir kravat, kemer, eşofman türü giysiler alabilirsin. Bir de arabaları onların hayatlarının bir parçası olduğu için her çeşit otomobil aksesuarı düşünebilirsin. Telesekreter, walkman, teyp, kahve makinesi gibi günlük hayatlarını kolaylaştıracak hediyelere de bayılırlar.
BOĞA
Rahatına, evine, maddeye düşkün, ama doğallığa önem veren Boğalar’a sağlam, dayanıklı ev eşyaları, hediye çeki, güzel akşam yemeği daveti çok uygundur. Dokunma duyguları çok gelişmiş olduğundan ipek, kadife, yün gibi kumaşlardan yapılmış giysileri de çok beğenirler ve renk olarak yeşil, mavi, toprak renklerini tercih ederler. Her çeşit saksı ve balkon bitkileri, bir kutu çikolata, egzotik bir parfüm, çeşitli biblo ve heykellerden de hoşlanırlar.
İKİZLER
Günü gününe uymayan, değişken İkizler’e pratik yaşamı kolaylaştıran her tür eşyayı düşünebilirsin. Hemen her şeye ilgi duyduklarından onlara hediye seçmek kolaydır. Rahat spor giysiler, modern aksesuarlar ve takılar, sevimli oyuncaklar, popüler kitaplar onlara göredir. Taşınabilir satranç takımı veya bilgisayar oyunları da ilgilerini çekecektir.
YENGEÇ
Evine düşkün, duygusal Yengeçler’in kalplerine armağan olarak kendin girebilirsin, hatırlanmak bile çok hoşuna gidecektir. Onu evinde bir yemeğe davet etmen Yengeç’i sonsuz mutlu eder. Hediye olaraksa odası için ahşap, sevimli eşyalar, gümüş bir çerçeve veya ayna, mutfağı için pratik aksesuarlar seçmen çok yerinde olur. Biyografi, tarih, yemek, dekorasyon kitapları, uzun kış gecelerinde battaniyesinin altına kıvrılıp izleyebileceği filmler, otantik müzik albümleri de çok uygundur.
ASLAN
Klas olan şeylere bayılan Aslanlar’a alacağın armağanı yaldızlı bir kağıda sarmalısın, onlar gösterişli ve havalı şeyleri severler. Kaliteli parfüm ve kozmetik ürünleri, markalı giysiler, spor çantalar, değerli anahtarlıklar, elektronik eşyalar Aslan burçları için ideal hediyelerdir. Tüm sıcak ve canlı renkleri severler. Sanata da düşkün oldukları için havalı sanat kitapları, sanat objeleri çok hoşlarına gidecektir.
BAŞAK
Titiz Başaklar için hediye değerli ve kullanışlı olmalıdır. Giyimde pahalı, fakat sade olanları tercih ederler. İpek fularları, pahalı kazakları, süveterleri, gömlekleri çok beğenirler. Ayrıca her çeşit saksı ve balkon bitkileri, çok amaçlı çantalar, sağlıkla ilgili kitap ve ürünler, hobileri için alacağın her şey, onları mutlu eder.
TERAZİ
Güzel olan her şeye bayılan, zarif Terazi’ye hediye alacaksan, antikacı mağazaları ve egzotik eşya satan yerleri dolaşman uygun olur. Değişik biblolar, pahalı takılar, biraz cesur kesimli, iddialı, hatta deri kıyafetler, şık örtüler, kaliteli makyaj malzemeleri ve bakım kremleri onlara göredir. Aslında imkanın olsa gidiş-dönüş Paris biletine bayılırlar, ama biraz pahalıya patlar tabii.
AKREP
Gizemli ve karizmatik Akrepler’e armağan seçmek zordur, kişisel meraklarını ve ilgilerini araştırmalısın. İlginç takı ve mücevherlerden, mesela siyah bir inci kolyeden hoşlanır. Kırmızı karanfil, ateş çiçeği ya da kırmızı güllerden bir demet de sunabilirsin. Kırmızı ve siyah renkler ağırlıklı olmak kaydıyla iç çamaşırları, eşarplar, gece elbiseleri, gömlekler de hoşlarına gider. Doğaüstü, parapsikolojik konularla ilgili kitaplar da tam onlara göredir.
YAY
Gezgin, maceraperest, daima genç ruhlu Yaylar birçok konuya ilgi duyarlar. Gezi kitapları, bilgisayar oyunları, scrabble, monopoly, tabu gibi eğlenceli oyunlar, şaka malzemeleri onlar için idealdir. Giysi düşünüyorsan koyu lacivert ve moru tercih etmelisin. Bu burcun insanları, hayvanları da çok sever. Evi müsaitse küçük bir kedi yavrusu, kuş ya da balık akvaryumu, eğer zaten bir hayvanı varsa, onun için sevimli aksesuarlar hediye edebilirsin.
OĞLAK
Tutarlı ve kuralcı Oğlak burçlarına kullanışlı ve uzun zaman işine yarayacak şeyler düşünmelisin. Her tür kırtasiye ürünü, büro malzemesi hoşlarına gidecektir. Her ortamda ciddi ve uyumlu giyinirler, aman leopar desenli gömlek alma. Renklerden kahverenginin tüm tonlarını ve yeşili severler. Ayrıca deri cüzdan, kaliteli bir satranç takımı, şık bir fotoğraf albümü onlara uygun hediyelerdir.
KOVA
Entelektüel ve renkli kişilik sahibi Kovalar’a özellikle zeka ile ilgili armağanlar seçmen gerek. Son model hesap makineleri, masa üstü ve büro malzemeleri, her çeşit elektronik eşya, son çıkan parfümler, modern fotoğraflar, fazla tanınmamış ilginç grupların albümleri, değişik biblolar, bilim kurgu, fantastik, uzay veya astronomi ile ilgili kitaplar hediye edebilirsin. Alışılmadık bir giyim tarzları vardır, sade ama tuhaf giysiler tam onlara göredir. Renk olarak mavi, siyah, beyaz, gri seçebilirsin.
BALIK
Yumuşak ve hassas Balıklar’ın güzellik ve estetik duygusu çok gelişmiştir. Gümüş takılara, romantik hediyelere bayılırlar. Hele de çok ilgi duyduğu konuyla ilgili özel bir hediye alırsan sonsuza dek seni unutmaz. İpekli ve saten iç çamaşırları, gecelikler, zarif kupalar, meditasyon ve yoga kitapları, akvaryum, film cdleri, deniz ve su manzaralı tablolar, denizcilikle ilgili her çeşit aksesuar, mesela odasına asabileceği bir denizci feneri Balıklar’ı çok etkiler.

22 Aralık 2008 Pazartesi

Sonbahar

Birçok festivale katılan ve 15.Altın Koza Film Festivali En İyi Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ve Jüri Özel ödülleri başta olmak üzere, birçok yerli ve yabancı festivalden ödülle dönen Sonbahar, 19 Aralık'ta gösterime girdi.
Özcan Alper'in senaryosunu yazdığı ve yönettiği sonbahar, sinemacının ilk filmi olma özelliğini de taşıyor. Başrollerinde Onur Saylak ve Megi Aboulzade'nin oynadığı film, ölümcül bir hastalığa yakalanan ve bu nedenle, 12 yıldır yattığı cezaevinden salınan Yusuf'un Çamlıhemşin-Fırtına Vadisi’ndeki köyüne, yaşlı annesinin yanına dönüşü ve sonrasındakileri çok etkileyici bir anlatımla yansıtıyor.
(Ben filmi henüz izlemedim, bu ve bunu gibi yorumları okudukça, bu filmi çok merak ettim. Mutlaka izleyeceğim. Sizlere de tavsiye ederim...)

21 Aralık 2008 Pazar

Yeşil Papağan Limited Şirketi

Yıllar önce İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda izlemiştim Yeşil Papağan Limited Şirketi'ni. Memet Baydur'un bu eserinde, rahmetli Mümtaz Sevinç oynuyordu. Toplumun çok farklı kesimlerinden insanlarla, mafya arasındaki ilişkileri irdeleyen bir oyun. Çok çok güzeldi, çok etkilenmiştim. Şimdi, Sadri Alışık Tiyatrosu sahneye koyuyor oyunu. Henüz izlemedim, ama çok isterim izlemeyi.
Bugün Pazar, İstanbul'da oturuyorsanız ve daha önceden verilmiş bir sözünüz yoksa, gidin izleyin bence bu etkileyici oyunu.
Yönetmenliğini Yiğit Sertdemir'in yaptığı oyunda Çolpan İlhan, Ahmet Saraçoğlu, Yusuf Atala, Ali Yaylı ve Tuncer Yenice rol alıyor.
Ahmet Saraçoğlu'nu Yaprak Dökümü'nde Tahsin rolüyle izliyoruz. Yusuf Atala ise,yine aynı dizide çok konuşan ama çok iyi kalpli kahveci rolüyle, her Çarşamba akşamı evlerimize konuk oluyor...
Yeşil Papağan Limited Şirketi, bugün (Pazar) saat 15.30'da Sadri Alışık Tiyatrosu'nda (tel: 0212 292 39 19-20).
Yarın (Pazartesi) ise saat 20.30'da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz (tel: 0212 661 38 95).

Güzel Dudaklar İçin

Makyajla ilgili okuduğum bir yazıdan edindiğim bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Benim işime yarayacak, size de faydası olabilir diye düşündüm.:)
Rujunuzu dudak şeklinize göre sürün
Çoğu kadın, dolgun, dikkat çekici dudaklara sahip olmak ister. Dudaklarımızın istediğimiz gibi güzel güzel görünmesi için, birkaç noktaya dikkat etmemiz yeterli aslında. Ruj ve dudak kalemimizi sürerken, dudağımızın şeklini göz önüne almalıyız.
Siz de benim gibi ince duaklara sahipseniz, dudak kalemini doğal dudak çizgisinin biraz üstüne doğru uygulamalısınız. Böylece dudağınız olduğundan daha kalın görünecektir. Ruj seçerken de parlak renkleri tercih ederseniz, dudaklarınızın olduğundan daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Baz olarak şeffaf bir parlatıcı kullanıp ardından da ruj sürmenin dudakları dolgun gösterecek doğru bir uygulama olduğunu söylüyor uzmanlar.
Eğer dudaklarınız çok kalın ise, dudak kalemini, dudak çizgisinin biraz içine doğru uygulayarak, dudağınızı biraz inceltmiş olursunuz. Rujunuzu da parlak olmayan, koyu renklerden seçmelisiniz.
Simetrik olmayan dudaklar için yapılması gereken ise, istediğiniz biçimi kalem ile vemek. Kalemin renginin belli olmaması için de, dudak kaleminin, ruj ile birlikte dağılmasını sağlamalısınız.