16 Temmuz 2010 Cuma

Güzelliğiniz İçin Yaş Maya


Yaş ve kuru mayayı, sadece hamurişleri için kullanmıyoruz. Mayanın sağlığımıza ve güzelliğimize de çeşitli faydaları bulunmaktadır. İşte bunlardan ikisi...

Bir kalıp yaş mayayı bir miktar limon suyu ile ezip yüzümüze sürüp bu maskeyi cildimizde 20 dakika bekletelim. Maya ciltteki lekeleri giderir, cilde B vitamini desteği sağlayarak canlılık verir.

Mayanın saç dökülmesine karşı da faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

1 çorba kaşığı kuru mayayı, bir tas su içine koyup saçımızın diplerine uygulayalım. 10 dakika beklettikten sonra durulayalım. Bunu haftada iki üç kere uygularsak, saç dökülmesini giderdiğini görürüz...

Kaynak: kadınsan.net

15 Temmuz 2010 Perşembe

Alzheimer'le Savaş İçin


Günümüzün en büyük kabuslarından biri olan Alzheimer hastalığına karşı alınabilecek en önemli dört önlem açıklandı.

Ceviz, çay kahve ve gün ışığında yapılacak egzersiz. Bu dört unsuru dikkate alırsanız, Alzheimer'den korunmada çok önemli bir adım atmış olursunuz.

Hawai'deki uluslararası bir konferansta sonuçları açıklanan bir araştırmaya göre, 65 yaş üzerinde günde bir fincan çay tüketenlerde diğerlerine oranla yüzde 37 daha az demans yani bunama, haftada en az beş fincan kahve tüketenlerde yüzde 20 daha az hafıza kaybı saptandı.

Beslenmesinde cevize önem veren kişilerin beyin faaliyetlerinde hızlanma ve iyileşme olduğu belirtilirken, haftada 5 defa yarım saat, özellikle gün ışığında yapılan egzersizin de Alzheimer riskini yüzde 40 azalttığı ifade edildi.

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Rüyalar

Bazı kişiler çok rüya görür, bazıları ise hiç rüya görmediklerini iddia ederler. İşte rüyaların nedenleri, niçinleri...

Psikyatri uzmanı Doç.Dr. Selçuk Aslan,herkesin rüya gördüğünü ama bazılarının hatırladığını ifade ediyor.Derin ve deliksiz uyuyan kişilerin rüyalarını hatırlamadıklarını, rüyaların hatırlanmasının, uykunun ara ara bölünmesine bağlı olduğunu söyleyen Aslan, bir kişinin uyksu süresinin yaklaşık iki saatinin uykuda geçtiğini belirtiyor. Görülen rüyalar uyandıktan 5-6 dakika sonra büyük ölçüde unutuluyor.

Doç Dr. Selçuk Aslan, uykunun pasif bir süreç olmadığını, duygu ve düşüncelerin uykuda da devam ettiğini belirtiyor. Rüyaların kişinin içinde bulunduğu ruh halinden etkilendiğini, korku, endişe ve üzüntünün rüyada da devam ettiğini dile getiren Aslan rüyaların, mantıklı giden rüyalar ve kopuk kopuk görülen rüyalar olarak ikiye ayrıldığını söylüyor.

Rüyalardan fazla etkilenmemek gerektiğini, rüyada görülen olumsuz şeylerin üzerinde çok durulursa, kişinin ruh halinin bundan etkileneceğini ifade eden Aslan, önemli olanın, rüyalarımızı olumlu ve yapıcı şekilde yorumlamak olduğunu söylüyor.

Makyajın Uzun Süre Dayanması İçin

Makyaj konusunda bizi en çok rahatsız eden noktalardan birisi kuşkusuz, özene bezene yaptığımız makyajın daha bir saat geçmeden akmaya, dağılmaya başlamasıdır. Bunu nasıl önleriz?

Makyajın daha kalıcı olması, özellikle bu sıcak yaz günlerinde akıp bulaşıp güzelliğimizi gölgelememesi için, birkaç ayrıntıya dikkat etmemiz yeterli olacaktır.

Ten rengine uygun bir stick fondötenle makyaj için baz hazırlamak iyi bir tedbirdir. Çünkü stick fondöten hem iyi bir kapatıcıdır, hem de uzun süre dayanır.

Stik fondöteni tüm yüze uyguladıktan sonra, işe gözlerle başlayın. Küçük bir makyaj fırçasıyla toz yani pudra fondöteni göz çevresine yayın. Bu biraz sonra süreceğiniz rimelin akmasını da önleyecektir.

Rimel ve göz kalemlerinde waterproof özellikli yani su geçirmeyen, akmayan ürünleri seçmeye özen göstermek gerekir.

Göz kaleminin hafifçe dağılması sizi rahatsız etmemelidir, çünkü bu, gözlerde etkileyici dumanlı bir görüntü ortaya çıkmasına neden olur ve gayet doğal durur. Fazlaca dağılan bir ürün kullanıyorsanız, biraz daha dayanıklısını seçebilir veya eyeliner kullanabilirsiniz.

Rujunuzun daha dayanıklı olmasını hemen kaybolup gitmesini istemiyorsanız, dudak çevrenize ve dudak çizgisinin hemen üzerine parmak ucunuzla biraz pudra fondöteninizden sürün. Böylece süreceğiniz ruj daha kalıcı olacaktır. Ayrıca rujdan önce kaliteli bir parlatıcı sürmek de, rujun daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.

Kaynak: kadınsan.net