27 Nisan 2012 Cuma

'Şahane Misafir' Güzel Bir Film

İtalya’da yaşayan ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in son filmi Şahane Misafir -orjinal adıyla Magnifica Presenza-, Cem Yılmaz’ın da filmde rol alması nedeniyle çok konuşuldu. Ülkemizde şu anda vizyonda olan Şahane Misafir’i izledim. Filmin müziklerinin büyük bölümünde İtalyan müzisyen Pasquale Catalano'nun imzası varken, Sezen Aksu'nun da filme özel parçalar bestelediği biliniyor. Yaşamını ve sanat hayatını İtalya’da sürdüren Ferzan Özpetek'in dokuzuncu sinema filmi olan yapımda hikayenin ana kahramanı Pietro'yu ünlü İtalyan oyuncu Elio Germano canlandırırken, oyuncu kadrosunda Cem Yılmaz da var. Cem Yılmaz, Yusuf Antep adlı hayalet rolüyle çok başarılı bir iş çıkarmış. Kaynak: www.ailemveben.eu
Devamı için tıklayınız

23 Nisan 2012 Pazartesi

23 Nisan, Çocukluğunu Özlüyor İnsan!

Bugün 23 Nisan. Bu güzel günü Türk milletine yaşatan, çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer tüm Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet kahramanlarının ruhları şad olsun.

Bu anlamlı günün tarihi mana ve ehemmiyetini anlatan sözler, zaten edilecek gün boyu; daha doğrusu umarım edilir. (Milletimiz uzun yıllardır yattığı güzellik uykusundan uyanırsa şayet, milli bayramlarımızın kutlanmasının, o günlerin anlamlarının unutulmamasının, bu bilgi ve sevginin gelecek nesillere aktarılmasının ne kadar hayati önem taşıdığını anlayacaktır…)

Kaynak: www.ailemveben.eu
Devamı için tıklayınız