10 Temmuz 2010 Cumartesi

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması



Değişik, lezzetli bir tarifi paylaşacağım sizlerle.
'Mısır unlu patlıcan kızartması'.
Klasik patlıcan kızartmasından farklı olarak, patlıcanlar haşlanıyor ve mısır ununa bulanarak kızartılıyor...

Malzemeler:
6 adet patlıcan,
1 su bardağı mısır unu,
tuz,
kızartmak için sıvıyağ.

Hazırlanışı:

Patlıcanlar yıkanıp temizlenerek sapları temizleniyor ama saplarından ayrılmıyorlar. Aynı şekilde saplarından ayırmadan iki taraflarından bıçakla kesilerek dört parçaya ayrılıyor, yelpaze şekli alıyorlar, tuzlu suda haşlanıyorlar. Haşlanarak yumuşayan patlıcanlar, alınıyor, suları sıkılıyor ve sığ bir kapın içinde mısır ununa bulanıyorlar. Mısır ununa güzelce bulanan patlıcanlar sıvıyağda kızartılıyor.

Kızaran patlıcanlar sığ bir tabağa alınıyor ve yanında salatayla, çeşitli garnitürlerle servis edilerek afiyetle yeniliyor.

Çok lezzetli oluyor, denemenizi tavsiye ederim...

Kaynak: kadınsan.net

Hangi Burç Nasıl Makyaj Yapmalı?

Hayatımızın her alanını etkileyen astroloji, güzelliğin en önemli tamamlayıcısı olan makyajda da varlığını gösteriyor. Güzellik uzmanları, kadınlara kişilikleri, yüz tipleri ve bulundukları ortama göre makyaj uygulamalarını öneriyor. İşte bu sebeble astrolojide yer alan toprak, hava, ateş ve su guplarından yola çıkılarak uygulanan makyaj stillerinden biri de sizin için. Deneyin, sonuçtan memnun kalacaksınız...

Ateş grubu: Koç, Aslan ve Yay bu grubun temsilcileri. Ateş grubu kadınları, dikkat çekmeyi ve çekiciliklerini ön plana çıkarmayı severler. Fark edilmek en büyük arzularıdır. Makyajlarında da dikkat çekici çizgileri ve renkleri kullanmayı severler Ateş grubu kadınlarının rengi kırmızı ve siyah. Gözlerde siyah far ve kalem kullanmaları öneriliyor. Eye-liner, göz makyajının vazgeçilmez ürünü. Gölgelemelerde beyaz farlar çok işlerine yarar. Rujda ve allıkta kırmızı tonları tercih ederlerse içlerindeki dikkat çekme isteğini tatmin edebilirler.

Su grubu: Yengeç, Akrep ve Balık bu grubun burçları. Grubun rengi yeşil. Sezgilerin ve içgüdülerin temsilcisi su grubu, yeşilin her tonunu kullanabilir. Özellikle nil yeşili kullandıklarında daha gizemli mesajlar verebilirler. Göz makyajında vazgeçemeyecekleri, kahverengi kalemler ve beyaz farlarla yapılmış gölgeler. Çocuksu tenlerine şeftali rengi allık kullanmaları gerekiyor. Ruj seçiminde ise pembenin bütün tonları, ayrıca oranj, su grubu kadınlarının kullanması gereken renkler.

Hava grubu: Hava grubunun burçları olan İkizler, Terazi ve Kova, özgürlüğün ve bağımsızlığın temsilcileri. Hava grubu kadınlarının rengi, mavi ve pembe. Gözlerde maviden laciverte kadar her tonu rahatlıkla kullanabiliyorlar. Yanaklarda ise pembe allık ciltlerine ışıltı katıyor. Ruj seçiminde de yine pembe ve tonları ağırlık kazanıyor.

Toprak grubu: Toprak grubu kadınları sakin ve evcimen huyludurlar. Boğa, Başak ve Oğlak bu gruptan. Abartıyı sevmez, sadeliği tercih ederler. Makyajda da sade ve göze çarpmayan renkleri uygulamaları gerekiyor. Kahverengi, toprak grubunun rengi. Yüzün her kısmında kahverengiyi rahatlıkla kullanabilirler. Farlar, allıklar, rujlar hep bu rengin hakimiyetinde. Pastel tonlardan seçecekleri makyaj malzemeleri kullanmaları öneriliyor. Açık tenliler, şeftali tonlarını da makyajlarında uygulayabilirler.

Fırında Sebze



Geçen gün denediğim fırında sebze tarifini sizlerle de paylaşmak istiyorum. Güzel oldu, siz de deneyin, bakalım beğenecek misiniz?

Malzemeler:
300 gr kıyma,
2 patlıcan,
2 kabak,
2 patates,
7-8 adet çarliston biber,
4 domates,
2 soğan,
yarım yemek kaşığı salça,
tuz,
karabiber.

Hazırlanışı:

Kabak, patlıcan ve patatesler ve çarliston biberler yıkanır, doğranır ve sırayla sıvıyağda kızartılır. Öte yandan doğranan soğanlar ile kıyma küçük bir tavada kavrulmaya başlanır, salça ve iki adet doğranmış domates de eklenir, tuz ve karabiber de eklenerek pişirmeye devam edilir. Pişen kıymalı sos kenarda bekletilir.

Kızartılan sebzelerin yarısı bir tepsiye dizilir, üzerine kıymalı sos dökülür, sebzelerin geri kalanı dizilir, üzerine domates dilimleri yerleştirilir. Tepsinin kenarından biraz ılık su eklenir. Isırılmış fırında sebzeler ve üzerindeki domatesler yumuşayana kadar pişirilir.

Afiyet olsun!

Biberiyenin Faydaları


Biberiyenin ne kadar faydalı bir bitki olduğunu, biberiye çayının ve yağının birçok rahatsızlığa iyi geldiğini biliyor muydunuz?

Biberiye ballıbabagillerden familyasından olan ve Kuşdili olarak da bilinen bir bitkidir. Ülkemizde yabani olarak batı ve güney kıyılarında yetişmektedir Anavatanı Akdeniz Bölgesidir. Bileşiminde tanen uçucu yağ ve acı maddeler bulunan biberiyenin, birçok rahatsızlığı iyileştirici etkisi vardır.

Biberiye çayı sindirim sistemi sorunlarına karşı kullanılır. Hazımsızlığa iyi gelir, mide ve bağırsakları uyarır, gaz giderici, kramp çözücü etkisi vardır.

Dolaşım sistemini uyarır, dolaşım bozukluklarında kullanılır. İdrar söktürücü özelliği de vardır. Düşük tansiyona karşı faydalıdır.

Migren ve diğer baş ağrısı çeşitlerine karşı çok faydalıdır.

Grip, nezle soğuk algınlığı belirtilerine karşı da kullanılabilir.

Biberiye çayı hafızayı güçlendirmede de destek olarak kullanılır.

Biberiye çayının zayıflatıcı özelliği de vardır.

Biberiye yağı ile yapılan masajlar kas ve eklem ağrılarında çok iyi sonuçlar vermektedir.

Biberiye yağı hücre yenileyici özelliğiyle küçük yaraları, çizikleri, morlukları çok çabuk iyileştirmektedir.

Yorgunluk ve güçsüzlük hallerinde gerek çayı gerekse banyosu kullanılabilir.

Biberiye çayını cildimiz için de kullanabiliriz. Tonik olarak yüzümüze uyguladığımızda cildi canlandırıcı etkisini görürüz. Ayrıca mikrop kırıcı özelliği de cilt için faydalıdır.

Biberiyeyi nasıl kullanalım?


Çay olarak kullanacaksak:
2 çay kaşığı biberiye 1 bardak kaynar suyla haşlanır ve 10 dk demlendikten sonra süzülerek içilir. Günlük olarak 2-3 bardak içilebilir.

Biberiye banyosu şeklinde faydalanacaksak: 50 gr biberiye 1 litre suda kaynama derecesine kadar ısıtılır. 25-30 dk demlenir süzüldükten sonra banyo suyuna eklenir. Uyarıcı ve canlandırıcı etkisi nedeniyle gec geç vakitte yapılması tavsiye edilmez.

Biberiye yağının kullanımı: Eklem ve kas ağrıları için haricen kullanılır, sorunlu bölgeye biberiye yağı uygulanarak masaj yapılır, çizik ezik, morluk olan bölgelere de az miktarda biberiye yağı sürülebilir. Cilde uygulandığında bölgedeki kan akışının artırarak ağrıları giderici ve yaralanmaları iyileştirici özelliği vardır.

Biberiyenin Önerilmediği Durumlar:

Biberiye tansiyon yükselmesine neden olabileceği için, yüksek tansiyon problemi olanlara önerilmez.
Bibieriyenin hamileler tarafından de kullanılmaması gerekir, çünkü biberiyenin içerdiği oleanolic asit, gebelikte düşük riskini arttırabilir.

9 Temmuz 2010 Cuma

Regl Döneminde Nasıl Beslenmeliyiz?

Regl dönemi bazı kadınların korkulu rüyasıdır. Beslenmeyle ilgili bazı önemli noktalara dikkat ederek, her ay tekrarlanan bu sıkıntılı süreçteki sorunları bir ölçüde azaltmak mümkün.

Adet döneminde magnezyum içeriği yüksek olan besinleri tercih etmenin faydasını görürüz. Çünkü magnezyum, kasları rahatlatıcı etkisiyle adet döneminde meydana gelen karın kramplarının giderilmesinde etkili olur. En iyi magnezyum kaynakları; soya, baklagiller, balık, et, lifli yeşil sebzeler, muz, elma, kuru kayısı, ceviz, fındık, fıstık ve işlenmemiş tahıllardır.

Demir içeriği yüksek olan besinler de adet döneminde özellikle tüketeceğimiz besinlerden olmalıdır. En iyi demir kaynakları kırmızı et, karaciğer, dalak, yumurta, kuru meyveler, yeşil sebzeler, kuru baklagiller, üzüm pekmezi. Besinlerle alınan demirin emilimini engellememek amacı ile çay ve kahve bu dönemde özellikle daha az tüketilmelidir.

B vitamini de bu dönemde bizim için çok önemlidir. B vitamini açısından zengin olan besinleri de soframızdan eksik etmemeliyiz. B vitamini açısından zengin olan besinler, tahıllar, özellikle tam buğday unu, bulgur, kuru baklagiller ve karaciğerdir.

Adet döneminde ve öncesinde artan tatlı ihtiyacını tatlı ve çikolatayla değil, meyve ve kuru meyvelerle karşılarsak, daha doğru davranmış oluruz. Bol bol sebze ve meyve tüketmek, hem ruhsal hem fiziksel olarak kendimizi bu dönemde daha iyi hissetmemizi sağlayacaktır. Adet döneminde kola gibi kafein içeren asitli içeceklerden de uzak durmamız gerekir.

Adet döneminde tuz tüketimini mümkün olduğunca azaltmanın faydası vardır. Çünkü tuz, vücudumuzdaki şişkinliği arttıracak, daha fazla rahatsız olmamıza neden olacaktır.

Bu dönemde az ve sık sık yemeli, basit şeker ve karbonhidratlar yerine bol miktarda sebze ve meyve, kafeinli ve gazlı içecekler yerine de, bol bol su ve taze meyve suyu tüketmeliyiz.

8 Temmuz 2010 Perşembe

Diş Hassasiyeti

Günlük yaşamda canımızı sıkan ve ağız sağlığımızı tehdit eden önemli bir sorundur diş hassasiyeti. Peki, nedenleri ve önleme yolları hakkında bilgi sahibi miyiz?

Hassasiyet, dişlerin soğuk, sıcak, ekşi ve tatlı besinler, diş fırçalama, hatta çok ilerlemiş durumlarda dokunma karşısında verdiği, keskin bir ağrı veya sızı şeklindeki tepkidir. Sık karşılaşılan bir sorundur bu. En yaygın olarak diş çekilmesi sorununun bir belirtisi olarak karşımıza çıkar. Diş etleri normal şartlar altında diş köklerini kaplayarak, örterek çeşitli uyarıcıların dentin kanallarına etki etmesini önler. Fakat diş etleri çekilmeye başlayınca bu koruyucu etki ortadan kalkar ve diş kökleri savunmasız kalır. Bu da dişlerde aşırı derecede hassasiyete neden olur.

Diş eti çekilmesi dışında dişlerde oluşan başka çeşit sorunlarda da dişlerde hassasiyet meydana gelir.

Diş hassasiyetinin ve diş eti çekilmelerinin başlıca nedenleri nelerdir?

Dişlerin çok sert şekilde fırçalanması ve çok sert kıllı diş fırçalarının kullanılması diş eti çekilmelerine, dolayısıyla diş hassasiyetine neden olabilir.

Kola, maden suyu ve meyve suyu gibi asitli içeceklerin sıkça tüketilmesi ve bunlardan sonra diş temizliğinin ihmal edilmesi, dişlerde aşınmaya ve hassasiyete neden olabilir.

Diş gıcırdatma, diş yüzeyinde aşınmaya, dişlerde hassasiyete ve diş eti çekilmelerine yol açabilir.

Diş temizliği veya diş beyazlatma gibi bir müdahale sonrası dişlerde kısa süreli bir hassasiyet meydana gelebilir.

Diş hassasiyetini nasıl önleyebiliriz?

Dişlerde hassasiyeti ve diş eti çekilmelerini engellemek için, dişlerimizi yumuşak kıllı bir diş fırçasıyla günde iki kez, fazla bastırmadan, hafifçe fırçalamalıyız.

Asitli yiyecek ve içeceklerin tüektiminden mümkün olduğunca kaçınmalıyız.

Hassasiyeti önlemek ve gidermek için yapılacaklar konusunda daha iyi bilgilenmek için diş hekimimze başvurabiliriz.

Semizotlu Cacık


Cacık bizde aile boyu çok sevilir. Semizotu da ekliyorum ben cacığa. Çok güzel oluyor. Siz de deneyin.

Malzemeler:
Büyük bir kase yoğurt,
iki salatalık,
biraz dereotu,
biraz maydanoz,
iki üç dal semizotu,
iki diş sarımsak,
bir tatlı kaşığı sıvıyağ,
tuz,
biraz su.

Hazırlanışı:

Yoğurdu biraz su ilavesiyle açıyoruz, içine rendelediğimiz veya küçük küpler halinde doğradığımız salatalıkları ekliyoruz. Diğer yeşillikleri ve sarımsağı da ilave ediyoruz. en son olarak tuzunu ve sıvıyağı ekliyoruz. Buzdolabında biraz dinlendiriyoruz, soğutuyoruz. Yemeğin yanında sunuyoruz.
Afiyet olsun!

Kaynak: kadınsan.net

6 Temmuz 2010 Salı

Yazın Nasıl Beslenmeliyiz?


Yazın aşırı sıcaklarda dengeli ve yeterli beslenme çok önemlidir. Yaz aylarında sağlıklı beslenmeye dikkat ediyor muyuz?

Uzmanlar yaz aylarında artan sıcaklıkla birlikte bebek, çocuk, yaşlı ve hamileler ile, tansiyon, kalp, şeker gibi kronik hastalıkları bulunan kişiler başta olmak üzere, herkes için bir takım ekstra sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirtiyorlar. Bu sorunların başında, güneş çarpmaları, gıda zehirlenmeleri ve sıvı kaybının neden olduğu rahatsızlıkların geldiğini ifade eden uzmanlar; "Sıcak yaz aylarında hafif ve sulu gıdalar tercih edilmelidir. Kızartma ve aşırı yağlı besinlerden mümkün olduğunca uzak durulmalı, taze sebze ve meyvelere ağırlık verilmelidir. Yaz aylarında vücut direncini artırmak ve vücudun yeterli miktarda vitamin ve mineral alımını sağlamak için, her gün birkaç porsiyon meyve ve sebze mutlaka tüketilmeli, nohut, mercimek, fasulye gibi besinlere sofrada yer verilmelidir. Kızartma yerine, fırında pişirme, ızgara ve haşlama yöntemleri tercih edilmelidir" diyorlar.

Balık, et, yumurta, fındık, fıstık ve ceviz tüketimi, sıcaklarda güçsüz düşen vücudun direncini yükseltir. Ayrıca şekerleme, çikolata, bisküvi gibi basit şeker içeren yiyeceklerin yerine, kuru üzüm, erik ya da A ve C vitaminlerinin zengin olduğu taze meyve ve sebzeler tercih edilmelidir.

Sıcaklarda aşırı terleme ile vücuttan suyla beraber, sodyum, potasyum gibi mineraller de atıldığı için, halsizlik, nabız zayıflığı, yorgunluk ve dolaşım bozuklukları meydana gelebilmektedir. Sıvı kaybını önlemek için, günde en az 2-2,5 litre su içmeye özen gösterilmelidir. Gazlı ve kafeinli içecekler yerine de bitki ve meyve çayları, süt, ayran, taze meyve suları tercih edilmelidir.

Bebek ve çocuklar sıvı kayıplarını ifade edemeyebilecekleri için anneler bu konuda dikkatli davranmalıdır. İshal, bebek ve çocuklarda özellikle yaz aylarında vücuttan önemli ölçüde su, tuz ve mineral kaybına yol açar. Anneler hem çocuklarının yeterli miktarda sıvı aldıklarından emin olmalı, hem de ishal konusunda dikkatli olmalıdırlar.

Beren Saat'in Makyajı


Muhteşem finaliyle akıllara kazınan Aşkı Memnu'nun Bihter'i Beren Saat'in makyajı çok konuşuluyor. Sade ama çok etkileyici bu makyajın sırlarını öğrenmek ister misiniz?

Genç kızların yeni gözdesi, Aşk-ı Memnu dizisinin Bihter'i Beren Saat, pürüzsüz cildiyle ve sade güzelliğiyle dikkat çekiyor. Güzel oyuncu etkileyici bakışları için siyah renkte kalem kullanıyor. Far yerine, göze uygulanan kalemi göz kapağına dağıtıyor ve göz makyajını bolca rimelle tamamlıyor. Böylece gözleri ön plana çıkaran, dumanlı ve seksi bakışları elde ediyor.

Beren Saat'in cildi berrak olduğu için, aydınlatıcı bir fondöten ve hafif bir pudra onun güzelliği için yetiyor. Allık seçiminde ise iddialı, kadınsı tonları tercih ediyor. Çoğunlukla gözler ön planda olduğu için, dudak parlatıcısı ve açık renk bir ruj başarılı oyuncunun makyajını tamamlıyor.

Kaynak: Takvim Gazetesi

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Taze Fasulye Salatası


Nefis bir taze fasulye salatası tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. Denedim çok güzel oldu, sitemde yani www.kadinsan.net'de de paylaştım. Bu güzel tarifi buraya da getireyim dedim.

Malzemeler:


1/2kg taze fasulye,
2 adet domates,
1 buçuk yemek kaşığı sıvıyağ,
3-4 diş sarmısak,
sirke,
tuz,
karabiber,

Hazırlanışı:


Taze fasulyeleri yıkayıp ayıklayın, uzunlamasına jülyen tarzda doğrayın. Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. renginin solmaması için haşlanmış fasulyeleri soğuk suya atın. Bir tencerede sıvıyağı kızdırın, doğradığınız sarımsakları bu yağda çevirin. Sudan çıkarıp süzdüğünüz fasulyeleri sarımsaklı yağın içine ekleyip, kısa bir süre pişirin.

İki domatesi yemeklik doğrayıp geniş bir kabın içine aldığınız fasulyelere ilave edin. Sirke, tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın.

Yayvan bir servis tabağına alarak servise sunun.

Afiyet olsun!

Kaynak: kadınsan.net