10 Temmuz 2010 Cumartesi

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması



Değişik, lezzetli bir tarifi paylaşacağım sizlerle.
'Mısır unlu patlıcan kızartması'.
Klasik patlıcan kızartmasından farklı olarak, patlıcanlar haşlanıyor ve mısır ununa bulanarak kızartılıyor...

Malzemeler:
6 adet patlıcan,
1 su bardağı mısır unu,
tuz,
kızartmak için sıvıyağ.

Hazırlanışı:

Patlıcanlar yıkanıp temizlenerek sapları temizleniyor ama saplarından ayrılmıyorlar. Aynı şekilde saplarından ayırmadan iki taraflarından bıçakla kesilerek dört parçaya ayrılıyor, yelpaze şekli alıyorlar, tuzlu suda haşlanıyorlar. Haşlanarak yumuşayan patlıcanlar, alınıyor, suları sıkılıyor ve sığ bir kapın içinde mısır ununa bulanıyorlar. Mısır ununa güzelce bulanan patlıcanlar sıvıyağda kızartılıyor.

Kızaran patlıcanlar sığ bir tabağa alınıyor ve yanında salatayla, çeşitli garnitürlerle servis edilerek afiyetle yeniliyor.

Çok lezzetli oluyor, denemenizi tavsiye ederim...

Kaynak: kadınsan.net

Hiç yorum yok: