12 Temmuz 2010 Pazartesi

Makyajın Uzun Süre Dayanması İçin

Makyaj konusunda bizi en çok rahatsız eden noktalardan birisi kuşkusuz, özene bezene yaptığımız makyajın daha bir saat geçmeden akmaya, dağılmaya başlamasıdır. Bunu nasıl önleriz?

Makyajın daha kalıcı olması, özellikle bu sıcak yaz günlerinde akıp bulaşıp güzelliğimizi gölgelememesi için, birkaç ayrıntıya dikkat etmemiz yeterli olacaktır.

Ten rengine uygun bir stick fondötenle makyaj için baz hazırlamak iyi bir tedbirdir. Çünkü stick fondöten hem iyi bir kapatıcıdır, hem de uzun süre dayanır.

Stik fondöteni tüm yüze uyguladıktan sonra, işe gözlerle başlayın. Küçük bir makyaj fırçasıyla toz yani pudra fondöteni göz çevresine yayın. Bu biraz sonra süreceğiniz rimelin akmasını da önleyecektir.

Rimel ve göz kalemlerinde waterproof özellikli yani su geçirmeyen, akmayan ürünleri seçmeye özen göstermek gerekir.

Göz kaleminin hafifçe dağılması sizi rahatsız etmemelidir, çünkü bu, gözlerde etkileyici dumanlı bir görüntü ortaya çıkmasına neden olur ve gayet doğal durur. Fazlaca dağılan bir ürün kullanıyorsanız, biraz daha dayanıklısını seçebilir veya eyeliner kullanabilirsiniz.

Rujunuzun daha dayanıklı olmasını hemen kaybolup gitmesini istemiyorsanız, dudak çevrenize ve dudak çizgisinin hemen üzerine parmak ucunuzla biraz pudra fondöteninizden sürün. Böylece süreceğiniz ruj daha kalıcı olacaktır. Ayrıca rujdan önce kaliteli bir parlatıcı sürmek de, rujun daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.

Kaynak: kadınsan.net

Hiç yorum yok: