23 Aralık 2008 Salı

Burçlara Göre Hediye Seçimi

Yeni yıla çok az kaldı, kime ne hediye alacağım telaşı yaşamaya başladıysanız, bu yazıyı okumanızda fayda var bence.

Hangi burç için hangi tür hediyeler uygundur?
KOÇ
Zodyak'ın ilk burcu olan coşkulu, sabırsız Koç’un biraz abartılı zevkleri vardır. Onlara daha sonra kullanılacak değil de hemen kullanabilecekleri bir armağan seçmelisin. Kırmızı, sarı gibi canlı renkli bir kazak, bluz, atkı, sıradan olmayan bir kravat, kemer, eşofman türü giysiler alabilirsin. Bir de arabaları onların hayatlarının bir parçası olduğu için her çeşit otomobil aksesuarı düşünebilirsin. Telesekreter, walkman, teyp, kahve makinesi gibi günlük hayatlarını kolaylaştıracak hediyelere de bayılırlar.
BOĞA
Rahatına, evine, maddeye düşkün, ama doğallığa önem veren Boğalar’a sağlam, dayanıklı ev eşyaları, hediye çeki, güzel akşam yemeği daveti çok uygundur. Dokunma duyguları çok gelişmiş olduğundan ipek, kadife, yün gibi kumaşlardan yapılmış giysileri de çok beğenirler ve renk olarak yeşil, mavi, toprak renklerini tercih ederler. Her çeşit saksı ve balkon bitkileri, bir kutu çikolata, egzotik bir parfüm, çeşitli biblo ve heykellerden de hoşlanırlar.
İKİZLER
Günü gününe uymayan, değişken İkizler’e pratik yaşamı kolaylaştıran her tür eşyayı düşünebilirsin. Hemen her şeye ilgi duyduklarından onlara hediye seçmek kolaydır. Rahat spor giysiler, modern aksesuarlar ve takılar, sevimli oyuncaklar, popüler kitaplar onlara göredir. Taşınabilir satranç takımı veya bilgisayar oyunları da ilgilerini çekecektir.
YENGEÇ
Evine düşkün, duygusal Yengeçler’in kalplerine armağan olarak kendin girebilirsin, hatırlanmak bile çok hoşuna gidecektir. Onu evinde bir yemeğe davet etmen Yengeç’i sonsuz mutlu eder. Hediye olaraksa odası için ahşap, sevimli eşyalar, gümüş bir çerçeve veya ayna, mutfağı için pratik aksesuarlar seçmen çok yerinde olur. Biyografi, tarih, yemek, dekorasyon kitapları, uzun kış gecelerinde battaniyesinin altına kıvrılıp izleyebileceği filmler, otantik müzik albümleri de çok uygundur.
ASLAN
Klas olan şeylere bayılan Aslanlar’a alacağın armağanı yaldızlı bir kağıda sarmalısın, onlar gösterişli ve havalı şeyleri severler. Kaliteli parfüm ve kozmetik ürünleri, markalı giysiler, spor çantalar, değerli anahtarlıklar, elektronik eşyalar Aslan burçları için ideal hediyelerdir. Tüm sıcak ve canlı renkleri severler. Sanata da düşkün oldukları için havalı sanat kitapları, sanat objeleri çok hoşlarına gidecektir.
BAŞAK
Titiz Başaklar için hediye değerli ve kullanışlı olmalıdır. Giyimde pahalı, fakat sade olanları tercih ederler. İpek fularları, pahalı kazakları, süveterleri, gömlekleri çok beğenirler. Ayrıca her çeşit saksı ve balkon bitkileri, çok amaçlı çantalar, sağlıkla ilgili kitap ve ürünler, hobileri için alacağın her şey, onları mutlu eder.
TERAZİ
Güzel olan her şeye bayılan, zarif Terazi’ye hediye alacaksan, antikacı mağazaları ve egzotik eşya satan yerleri dolaşman uygun olur. Değişik biblolar, pahalı takılar, biraz cesur kesimli, iddialı, hatta deri kıyafetler, şık örtüler, kaliteli makyaj malzemeleri ve bakım kremleri onlara göredir. Aslında imkanın olsa gidiş-dönüş Paris biletine bayılırlar, ama biraz pahalıya patlar tabii.
AKREP
Gizemli ve karizmatik Akrepler’e armağan seçmek zordur, kişisel meraklarını ve ilgilerini araştırmalısın. İlginç takı ve mücevherlerden, mesela siyah bir inci kolyeden hoşlanır. Kırmızı karanfil, ateş çiçeği ya da kırmızı güllerden bir demet de sunabilirsin. Kırmızı ve siyah renkler ağırlıklı olmak kaydıyla iç çamaşırları, eşarplar, gece elbiseleri, gömlekler de hoşlarına gider. Doğaüstü, parapsikolojik konularla ilgili kitaplar da tam onlara göredir.
YAY
Gezgin, maceraperest, daima genç ruhlu Yaylar birçok konuya ilgi duyarlar. Gezi kitapları, bilgisayar oyunları, scrabble, monopoly, tabu gibi eğlenceli oyunlar, şaka malzemeleri onlar için idealdir. Giysi düşünüyorsan koyu lacivert ve moru tercih etmelisin. Bu burcun insanları, hayvanları da çok sever. Evi müsaitse küçük bir kedi yavrusu, kuş ya da balık akvaryumu, eğer zaten bir hayvanı varsa, onun için sevimli aksesuarlar hediye edebilirsin.
OĞLAK
Tutarlı ve kuralcı Oğlak burçlarına kullanışlı ve uzun zaman işine yarayacak şeyler düşünmelisin. Her tür kırtasiye ürünü, büro malzemesi hoşlarına gidecektir. Her ortamda ciddi ve uyumlu giyinirler, aman leopar desenli gömlek alma. Renklerden kahverenginin tüm tonlarını ve yeşili severler. Ayrıca deri cüzdan, kaliteli bir satranç takımı, şık bir fotoğraf albümü onlara uygun hediyelerdir.
KOVA
Entelektüel ve renkli kişilik sahibi Kovalar’a özellikle zeka ile ilgili armağanlar seçmen gerek. Son model hesap makineleri, masa üstü ve büro malzemeleri, her çeşit elektronik eşya, son çıkan parfümler, modern fotoğraflar, fazla tanınmamış ilginç grupların albümleri, değişik biblolar, bilim kurgu, fantastik, uzay veya astronomi ile ilgili kitaplar hediye edebilirsin. Alışılmadık bir giyim tarzları vardır, sade ama tuhaf giysiler tam onlara göredir. Renk olarak mavi, siyah, beyaz, gri seçebilirsin.
BALIK
Yumuşak ve hassas Balıklar’ın güzellik ve estetik duygusu çok gelişmiştir. Gümüş takılara, romantik hediyelere bayılırlar. Hele de çok ilgi duyduğu konuyla ilgili özel bir hediye alırsan sonsuza dek seni unutmaz. İpekli ve saten iç çamaşırları, gecelikler, zarif kupalar, meditasyon ve yoga kitapları, akvaryum, film cdleri, deniz ve su manzaralı tablolar, denizcilikle ilgili her çeşit aksesuar, mesela odasına asabileceği bir denizci feneri Balıklar’ı çok etkiler.

Hiç yorum yok: