21 Aralık 2008 Pazar

Güzel Dudaklar İçin

Makyajla ilgili okuduğum bir yazıdan edindiğim bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Benim işime yarayacak, size de faydası olabilir diye düşündüm.:)
Rujunuzu dudak şeklinize göre sürün
Çoğu kadın, dolgun, dikkat çekici dudaklara sahip olmak ister. Dudaklarımızın istediğimiz gibi güzel güzel görünmesi için, birkaç noktaya dikkat etmemiz yeterli aslında. Ruj ve dudak kalemimizi sürerken, dudağımızın şeklini göz önüne almalıyız.
Siz de benim gibi ince duaklara sahipseniz, dudak kalemini doğal dudak çizgisinin biraz üstüne doğru uygulamalısınız. Böylece dudağınız olduğundan daha kalın görünecektir. Ruj seçerken de parlak renkleri tercih ederseniz, dudaklarınızın olduğundan daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Baz olarak şeffaf bir parlatıcı kullanıp ardından da ruj sürmenin dudakları dolgun gösterecek doğru bir uygulama olduğunu söylüyor uzmanlar.
Eğer dudaklarınız çok kalın ise, dudak kalemini, dudak çizgisinin biraz içine doğru uygulayarak, dudağınızı biraz inceltmiş olursunuz. Rujunuzu da parlak olmayan, koyu renklerden seçmelisiniz.
Simetrik olmayan dudaklar için yapılması gereken ise, istediğiniz biçimi kalem ile vemek. Kalemin renginin belli olmaması için de, dudak kaleminin, ruj ile birlikte dağılmasını sağlamalısınız.

Hiç yorum yok: