11 Şubat 2010 Perşembe

Yoğurtlu Havuç Kavurması


Havuç çok faydalı bir sebzedir, çoğumuz biliriz bunu. Peki, bu midevi sebzeye mutfağımızda hak ettiği değeri veriyor muyuz acaba?
Çok kolay ve sağlıklı bir huvuçlu yemek tarifi paylaşacağım sizinle.
Yoğurtlu Havuç Kavurması.
Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
5-6 adet havuç(güzelce temizlenip rendelenecek),
1 adet soğan(rendelenecek),
bir miktar sıvıyağ,
tuz, karabiber,
1 kase yoğurt,
2 diş sarımsak(isteğe bağlı),
pulbiber.

Hazırlanışı:
Rendelenmiş soğanı, sıvıyağ ile kavuruyoruz. Üzerine rendelenmiş havuçları ekliyoruz, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırıyoruz.

Havuçlar pişerken kendi suyunu bıraktığı için, su eklemiyoruz.
Havuçlar yumuşayıp daha açık bir renk aldıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.

Bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. İstenirse, sade yoğurt da kullanılabilir, ben öyle yaptım.

Havuç kavurmamızı servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı veya sade yoğurdumuzu döküyoruz. Üzerine pulbiber ekip ılık veya soğuk olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun!..

Kaynak: www.kadinsan.net

Hiç yorum yok: