8 Aralık 2008 Pazartesi

Peynirli Börek

Bu da, güzel bir peynirli börek. Bayram sabahı kahvaltıda da çok iyi gidiyor. Çok lezzetli olmuştu gerçekten...
Malzemeler: 6 adet yufka, yarım kilo beyaz peynir, bir demet maydanoz, biraz karabiber, biraz tuz, bir bardak süt, bir adet yumurta, biraz sıvıyağ, biraz tereyağı
Tepsiyi yağlıyorsunuz, tek tek tepsiye dizdiğiniz yufkaları, sütle ıslatıyorsunuz önce, sonra da peynirli harçtan serpiyorsunuz aralarına. 6 adet yufkayı böylece bitiriyorsunuz. En üstüne de bir yumurta ile bir bardak sütü karıştırıp döküyorsunuz, biraz da tereyağı serpiyorsunuz üstüne. Tereyağı böreğin üzerinin kıtır kıtır olmasını sağlıyor. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyorsunuz böreğinizi, nefis oluyor....

Hiç yorum yok: